Cairns och togaparty

Nu var det länge sen vi la upp något här, alldeles för länge. Nåväl, bättre sent än aldrig:)

Söndag kväll i Airlie Beach: Vi åt middag på Down Under Bar, igen. Eftersom vi inte skulle träffa resten av seglingsgänget i baren förens sju, halv åtta gick vi en stund till Backpackers igen för att fördriva tiden.
När tiden sen var inne gick vi till baren och en efter en droppade dom andra sen in. Det blev en mycket trevlig kväll. Vi ägnade de första timmarna i Down Under Bar innan vi gick till en annan längre ner på gatan. Gabbi gick hem vid tolv, halv ett. Jag stannade kvar med dom andra och var inte i säng förens halv fyra.

Måndag förste April: klockan ringde halv sju. Jag tog en dusch innan vi packade ihop och åt frukost. Vid halv nio lämnade vi hostelet och gick mot busstoppet. På vägen dit gick förbi lagunen och tog lite kort. Eftersom vi har kommit upp i tropiskt vatten igen är det inte tillåtet att bada i havet på grund av jellyfishen så dom har byggt en säker lagun. Det var jätte fint med palmer, gräsmattor och sen det riktiga havet precis utanför.
Vi gick på en promenadväg som var klädd med träplankor och vid ett ställe var det lite lutning och även blött. Där for fötterna iväg under mej och jag ramlade, med packning och allt. Som tur var stukade jag bara tån lite lätt, kunde varit värre med tanke på den 15-20 kg ryggsäcken jag hade på ryggen.
Vi lyckades komma till busstationen utan fler ramlingar och bussen kom halv tio och vi klev på.

Färden upp till Cairns var lång. Som tur var spelades tre filmer på vägen och det hjälpte till att fördriva tiden. Jag sov även rätt mycket då det inte blivit så mycket sömn för mej natten innan.
Vi anlände till Cairns halv åtta. Vårt hostel låg bara runt hörnet där bussen släppt av oss och på vägen dit gick vi förbi Backpackers World Travel och vem stod inte där inne om inte Steve från Darwin. Vi gick in och han kände faktiskt igen oss, dock sa han att vi blivit snäppet brunare än vad vi var för nästan ett halvår sen. Tur va väl det;) Det blev bara en snabb ordväxling innan vi gick och checkade in på vårt hostel. Vi gick upp på rummet, öppnade dörren och möttes av en fruktansvärd lukt. Hela rummet luktade spya och jag vände direkt och vägrade sätta in mina grejer i det rummet. Vi hade känt lukten ända ut i korridoren och oturligt nog kom det just från vårt rum. I samma veva kom tjejen som bodde i rummet och säger att hon inte visste vad som hänt utan att det kommit samma morgon då två andra tjejer flyttat ut. Vi går alla tre ner till receptionen och Gabbi och jag får ett nytt rum medan den tredje tjejen som ska ut på något och inte hinner flytta sina grejer, säger att hon sover hos en kompis istället och vill ha avdrag på hyran.
Det nya rummet vi får är betydligt fräschare med bara tre enkelsängar. Lyx:)
Resten av kvällen ägnar vi sen åt Wi-fi på gatan utanför och att koka ett nudelpaket som vi "avnjuter" på stående fot.

Gårdagen: Vi tog en låång sovmorgon. Runt elva vaknade vi och då hade jag sovit hela natten och morgonen utan att vakna en enda gång, väldigt skönt och välbehövligt. Vi gick upp och åt frukost, sen gick vi ut. Första anhalten blev Backpackers World där Steve skrev ut nya bokningspapper åt oss eftersom det hade blivit fel i vår bokning. Vi skulle nämligen gjort vår första dag på dykarkursen denna dag men på vår gamla bokningslapp hade det stått torsdag den fjärde. Vi ringde företaget och kollade vilken dag vi egentligen var bokade på och det stämde att det var på torsdagen så nu hade Steve fixat iordning med vår hostellbokning så det blivit rätt och även flyttat vårt regnskogsäventyr vi skulle gjort på måndag till tisdag istället.
Efter gick vi till ett Medical centre där vi gjorde en hälsoundersökning. Vi var tvungna att ha ett intyg från en läkare inför dykningen och när vi ringt till företaget tyckte dom att vi skulle göra det innan vi började på torsdagen för det skulle ta så långt tid om alla gjorde det den morgon.
Vi gick alltså till detta medicin center, fick fylla i en lång lista med ja och nej frågor om olika sjukdomar och åkommor. Sen fick vi vänta ett tag innan vi blev inropade till en sjuksköterska som kollade blodtrycket, trycket i öronen och lungkapaciteten. Efter det fick vi sitta och vänta ytterligare en stund innan vi gick in till en doktor. Han lyssnade på lungor och hjärta och kollade i öronen. Han ställde också några frågor om vi hade kryssat i ja på någon av hälsofrågorna innan han skrev under intyget. Vi bägge blev godkända:D Gabbi hade varit lite orolig eftersom hon har varit förskyld rätt länge nu och hade lock för öronen men när doktorn bad henne "ploppa" örat medan han kollade i det och det funkade bra så sa han att det inte skulle vara några problem för henne att dyka. Vi gick alltså därifrån med varsitt intyg med ordet "fit" inringat.

Vi gick i glada i hågen tillbaka till hostelet och åt lunch, pasta med tomatsås. När vi precis ätit klart och skulle gå därifrån kom en kille fram och frågade vad vi hade för planer inför kvällen. Han var nämligen från ett företag som ordnade festkvällar och pubrundor och denna kväll skulle dom ha toga-party, åka runt till fem olika clubar och även åka parybuss mellan ställena. Efter lite fundering nappade vi på det. Men det var bara för att Gabbi fick gå gratis. Hon sa nämligen att hon inte drack och hon tyckte det var onödigt att betala. Vi behövde då bara betala för en. Gutt ju:)
Efter att vi gått över till deras kontor, betalt och fått våra toga-dräkter (ett vanligt, vitt lakan) köpte vi glass och satte oss på en bänk. De var riktigt gott i värmen som vi har här.


Cairns är verkligen en mysig och fin stad. Det känns som en stor stad i en liten stad, förvirrande? Inga höga byggnader och man ser bergen mellan husen men det är mycket liv och rörelse med mycket ungt folk.
Efter att glassen var uppäten gick vi tillbaka upp på rummet, tog en dusch och klädde på oss. Val av kläder denna kväll var mycket simpelt. Det var helt enkelt bara att vira runt sej lakanet, sen var det klart. Så skulle det vara varje gång;)
När vi sen skulle gå till den första baren där vi skulle träffas var vi lite oroliga att vi skulle vara utklädda helt själva och se ut som fån. Vi hade dock oroat oss i onödan då nästan det första vi ser när vi kommer ut på gatan är ett gäng som är exakt klädda som oss;)
Men innan vi gick bort till baren mötte vi upp Filip som kommit till Cairns för några dagar sedan. Vi han dock inte prata speciellt länge innan vi var tvungna att rusa.
På baren fick vi vårt vip-band och alla tjejer fick varsin mutter medan killarna fick en skruv. Under kvällen skulle man sedan gå runt och leta efter sin skruv-partner men tror inte det var någon som hittade sin. Lite tråkigt.
Vi minglade runt lite och åt även mat i form av korv, lök, sallad, gurka, tomat, pastasallad och potatissallad.
Vid åtta tiden klev vi på bussen, en dubbeldäckare med öppen övervåning och dansgolv där nere. Det dunkades hög musik och ljusslingorna blinkade när vi åkte genom stan så tror ingen som vi åkte förbi kunde missa oss;)
Vi fortsatte så runt till alla fem barer, men det var egentligen bara dom två sista som var roliga då resten av staden hittar ut och man lärt känna lite folk. På de tre första barena kördes det även tävlingar, alla med lite sex tema (som vanligt på sånna här saker) så Gabbi och jag avstånd då vi anade vad som komma skulle. Men vi kollade på och fick oss några goda skratt.
På sista baren fick vi plötsligt syn på norrlänningarna vi träffat på Fraser Island så vi hängde mycket med dom resten av kvällen. Vi dansade och dansade och tillslut gav jag förslag att vi kunde gå ut och sätta oss där ute en tag och vila, men det blev visst så att vi ägnade hela sista timmen där ute på bänkarna. Vi var mestadels svenskar (det blir bara mer och mer svenskar, börjar nästan bli rädd att vi håller på att ta över landet) en tysk, två från Nya Zealand och en amerikan. Den ena killen från Nya Zeeland kunde sju språk, bland annat svenska. Han hade bott i Sverige i fyra månader och kunde prata så sjukt bra svenska, nästan bättre än va jag pratar engelska. Ibland kunde man knappt inte ens höra att han inte var från Sverige, det lät lite som om han var Norrland. Han kunde även "lite" danska, norska, tyska, spanska, engelska och något mer som jag inte minns. Jag blev så djupt imponerad, vi pratar fortfarande om han;)
Iallafall, när det stängde vid tre sa vi hej då till alla och gick hem till den väntande sängen. Den var skön man jag lova:)
Kvällen hade varit grymt kul och första gången jag var på Toga-party men om jag får chansen igen så tänker ta den. Det var så kul när alla var klädda i sina lakan, så simpelt liksom:)








Cairns levererar och jag tror det fortsätter så för vi hörde många bra ord om dykarkursen vi ska göra. Vi har mycket att se fram emot:)

Kramar från Sofia


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0